NYTT PÅ KOTTABERGET


Här kan du läsa om vad som händer i stort. Dagliga uppdateringar hittar du å instagram och facebook.

PRESSMEDDELANDE


ORICA NY SPONSOR TILL
KOTTABERGET FLOWTRAILS


24 november 2021

Gyttorp, Sverige: Orica, världens ledande leverantör av civila sprängmedel, blir ny sponsor till projektet Kottaberget Flowtrails. Samarbetet sträcker sig över tre år och innebär utökade möjligheter för projektet.
Projektet Kottaberget Flowtrails drivs av BikeinBergslagen AB och Makr konsult AB med visionen att skapa cykelleder av typen flowtrails. Planen är att bygga både uppförs- och utförsleder som passar nya till medelgoda cyklister. Uppförslederna byggs i serpentiner, vilket underlättar cyklingen uppför berget. Väl på toppen av berget kan man välja utförsled av olika svårighetsgrad. Området där lederna byggs ligger i Gyttorp, Nora och det är ett område som byggs i samverkan med markägaren Sveaskog.
Orica går från och med hösten 2021 in som ny sponsor till projektet, vilket är ett led i företagets arbete med samhällsinvesteringar.


”Det är viktigt för Orica att vara engagerad i de samhällen som vi verkar i och vi söker aktivt efter möjligheter att bidra till samhällsutvecklingen. Kottaberget är ett bra exempel på där vi kan gå in och stötta och bidra till en positiv utveckling för orten där vi är verksamma. Vi är väldigt glada över detta samarbete och ser fram emot att se hur Kottaberget utvecklas.” säger Hreidar Gestsson, VD för Orica Sweden AB.


"Stödet från Orica betyder enormt mycket för oss, både för föreningen Kottabergets vänner och för Fredrik och mig som dragit i gång den här satsningen. Det betyder självklart att vi kan fortsätta att bygga, så att det inte blir ett uppehåll i arbetet men framför allt visar det att det är fler än vi som tror på den här idén. Det visar att vi har lokalt stöd och att det vi gör betyder något för andra, både för företag och lokalbor.” säger Katarina Rönnbacka Nybäck, Bike in Bergslagen och initiativtagare till Kottabergsprojektet.


"Med hjälp av pengarna från Orica kommer vi kunna skapa en led hela vägen från toppen till botten av berget. Vi kommer att bygga en blå led, som är rolig för alla, och den kommer att kännas lång. Cyklisten kommer åka från toppen med den härliga utsikten över Vikern, passera Yoldiahavets havskant, lämna hygget och komma in i mossbeklädd skog och till slut ana Gyttorps station. Lederna kommer så småningom ha sin startplats i skogen ovanför stationen. Vi kommer bygga en rolig led tillbaka till toppen så att man kan åka varv på varv." säger Fredrik Andersson, trailmaster och grävmaskinist.

Hello world

HELA PRESSMEDDELANDET HITTAR DU HÄR:

Hello world

LANDSHÖVDINGEN PÅ BESÖK 


Landshövdinge-stafetten kom till Kottaberget.


22 oktober 2021


Det var tint besök på Kottaberget idag, när det var dags för Landshövdinge-stafetten anordnad av Daniel Gustavsson på Länsstyrelsen. Landshövding Maria Larsson var på besök, tillsammans med flera representanter från Nora kommun, men också företagare och föreningar från Nora. I ett tipi-tält kokades det kaffe och diskuterade frågor som om friluftslivet för allmänheten och besöksnäringen.

Simon Tullstedt från Bergslagen cycling kunde redovisa en toppensommar i regionen vad gäller besökande cyklister och turistchef Håkan Ceder berättade om stort besökstryck hos Noras och Bergslagens företag. Cyklingen i Nora är en stark besöksanledning och Kottaberget kommer bidra till ytterligare fler cyklister. Efter samtal så cyklade vi såklart. Landshövdingen sammanfattde det med att det var en intressant och lyckad dag, och riktigt rolig cykling.


Alla bilder är tagna av Simon Tullstedt, samordnare Bergslagen cycling

VILKA ÄR VI


Bakom Kottaberget flowtrails hittar du oss.