Kottaberget

KUL PÅ KOTTABERGETKul är ett Leaderprojekt som går ut på att engagera barn och ungdomar i arbetet med att utforma kommande teknikpark, samt att skapa en framtida önskeled som vi döpt till Äventyrsleden. KUL smygstartade redan förra sommaren, bland annat med testcykling, filmning och utvärdering av et som redan byggts. Under vintern har arbetet skett online, då deltagarna kommer från flera platser i länet. Vi har tittat på mängder av klipp från andra teknikparker i världen och försökt samla på oss "best of" exmpel att ta med till vår park. Klippen och ritningarna har sparats och kommer arbetas om till "riktiga" ritningar.

Ett KUL projekt


KUL = Kottabergets unga ledbyggarenKottaberget flowtrails attraherar många unga cyklister. Det är fortfarande flest killar som cyklar och tanken var att vi skulle få igång fler tjejer till cykel men också att intressera sig för vad de cyklar. Det vill säga få vara med och påverka utformningen av området. Vi har inte riktigt lyckats med det. kanske behöver man ha cyklat ett tag för att ta steget till att vilja vara med och påverka.


Genom testcykling med rena tjejgrupper finns i alla fall chansen att få cykla tillsammans med oss. Den 25 juni går det till och med att få låna cykel och få hjälp av cykelinstruktör, genom KUL-projektet. Missa inte chansen. Anmäler dig gör du via ett fb-evenemang.

"10 km flowtrail och snart en teknikbana" 


Hello world

VILKA ÄR VI


Bakom Kottaberget flowtrails hittar du oss.