Kottaberget

Ledavgift/Trailpass

Ledavgift/trailpass


Välj mellan:

  • 20 kr/utförsåk
  • 80 kr/dag
  • 450 kr säsong 2024 (*friskvårdsbidrag)
  • Barn tom 18 år åker gratis
  • Kostnadsfritt för dig som endast åker uppför (tex kommer på MTB-led röd 6)

Kottaberget flowtrails är ett pågående projekt där Kottaberget Arena AB är upphandlad för att bygga leder med stöd av projektmedel. Underhållet sköts idag delvis av ideella krafter och ledavgiften täcker kostnader för maskiner med mera. Snart öppnas två röda leder till. Då kommer avgiften att höjas för att täcka underhållet frö fler leder. Vi vill att lederna ska vara lika bra varje gång du besöker Kottaberget. Vi hoppas att du förstår och swishar för ditt besök. Tack!

* Friskvårdsbidrag, Köp via Epassi eller kontakta oss för kvitto.


/Kottaberget Arena AB


KOTTABERGETS VÄNNER


Kottabergets vänner är en förening som vill driva utvecklingen av flowtrails på Kottaberget framåt. Föreningen är också till för dig som vill stötta utvecklingen av friluftslivet med nya grillplatser, utsiktsplatser och vandringsslingor på berget.


Vi beräknar att det kommer att kosta ca 5 miljoner att bygga leder och teknikområde. Infrastrukturen kring arenan, som parkering, nya vägar och annan service beräknas kosta ungefär 3 miljoner.


Planen är, förutsatt att vi löser finansieringen, att alla leder och teknikområde är klara under sommaren 2024. År 2027 är vi redo för 30000 besökare.

För att finansiera lån, arrendet och underhållet av området kommer en ledavgift tas ut från 2024.


Läs mer om finansieringen här

STÖDMEDLEM


Stötta arbetet genom att bli medlem. Det kostar 150 kr/år och pengarna går till att bygga flowtrails på Kottaberget. Du får ett medlemsbevis i mailen och löpande information om vad som händer. Som medlem kommer du få veta först när vi öppnar någon ny led på Kottaberget.  

GÅVA


Bidra med valfritt belopp för att du precis som vi verkligen tror på denna idé. Din gåva  kommer att medfinansiera leder och teknikområde.

SPONSRA


Vill du döpa en sektion av en led? Eller vill du få chansen att berätta din historia genom marknadsföringsplatser på start- eller rastplatser?  Vi siktar mot minst

30 000 besökare.

VARFÖR SKA DU SPONSRA EN LED?

Förutom att du kan synliggöra ditt företagsnamn bidrar du till traktens utveckling och nya jobb. Men en stor satsning på ett attraktivt cykelområde kan också gynna ditt företag ytterligare. Söker du ny personal? Nu eller på sikt? Du behöver kanske locka talanger som kan välja bland attraktiva yrken över hela Sverige? Varför ska de flytta till Nora? Du vet säkert redan att skola, vård och omsorg står högt upp på prioriteringslistan för den som söker sig till ny ort, men det gör även meningsfulla friluftsaktiviteter och ett bra utbud för barn och unga. Och vad kan vara bättre än att få tillgång till ett svenskt cykelområde á laTrysil? Vi har inget fjäll, men Kottaberget erbjuder samma fallhöjd som området i Trysil där flowtrail byggts. Vi siktar högt och behöver din hjälp. 


Vår satsning ska andas hållbarhet, nytänk och nya och klimatvänliga lösningar så långt det är möjligt. Tänker du som oss vill vi gärna ha dig som partner. Vi söker också en entreprenör som vill bygga upp och drifta en stugby och ställplats med klimattänk.


Vill du också se att detta ska hända kan du hjälpa oss genom att sponsra en led eller del av en led. Vi ordnar 30 000 läsare (besökare) om några år och skapar ett område som kan hjälpa dig att attrahera dina talanger. 


Lederna kostar ca 450 kr/m att bygga.