OM OSS

Det här är vi som driver projektet

Katarina:
 

Jag brinner för att utveckla cyklingen i Sverige. Jag är övertygad om att vi kan bli bland de bästa länderna i världen, men då krävs olika insatser. Som bättre utvecklade leder och service och nationell styrning och stöttning. Tillsammans med fyra andra, bland annat Fredrik, har jag nyligen startat upp Svensk cykelutveckling där vi vill bidra med våra kunskaper för att göra Cykelsverige bättre.

Jag startade upp mountainbikelederna i Bergslagen genom olika projekt, och har arbetat med Bergslagen cycling och turism och besöksnäring på Region Örebro län i 7 år. Nu är jag egenföretagare på heltid i mitt företag BikeinBergslagen AB. Ett av de första uppdragen var att projektleda förstudien för Kottabergets flowtrails. Nu vill jag vara med och förverkliga det tillsammans med

Fredrik:


Det är jag som designar lederna och bygger dem med hjälp av en grävmaskin. Det är en otroligt härlig känsla att få skapa en led, att fantisera om vilka spårval som kommer att göras eller att smyga in små features som knappt märks. Genom att kombinera mina erfarenheter av arbete inom säkerhet med ledbyggandet vet jag hur man ska hantera säkerhetsfrågor i kombination med ledskapandet och vad krävs för att få cyklister nöjda.


Intresset för cykel har följt mig sedan slutet av 80-talet.

Den första "cykelbanan" jag byggde gick mellan vedboden och en liten skogsdunge och avslutades med ett platåhopp med ihop snickrade träskivor. Det här var på 70-talet när MTB inte fanns i Sverige och cykelhjälm inte var något man använde. Jag vill bidra för att utvecklingen för cykling ska fortsätta gå mot säkrare, hållbarare och roligare cykling.

FÖRENINGEN KOTTABERGETS VÄNNER


STYRELSE  OCH REVISOR

KATARINA

ORDFÖRANDE

Initiativtagare till flowtrails på Kottaberget och projektledare för förstudien. Katarina Rönnbacka Nybäck har under drygt 10 år arbetat med utveckling av cykelleder kopplat till besöksnäringen, är vd på BikeinBergslagen samt driver nätverket Svensk cykelutveckling. Katarinas ledord är att "naturturism är det nya bruket" och att landsbygden sitter på guldgruvorna.

KATARINA

LEDAMOT

Katarina Bergstrand är vd för Sweden by Bike som startades för att de såg en outhyttjad potential. Sweden by Bike ville vara med och utveckla cykelturism som fenomen här hemma i Sverige. Katarina tycker om att jobba med något som hon tror på. Och hon tror på att flowtrails på ett hygge, det är helt rätt satsning för framtiden. Det kan inte bli mycket bättre, än att ta något som inte är så roligt att vara på och göra om det till ett attraktivt besöksmål?

FREDRIK

KASSÖR

Fredrik Anderson har varit delaktig i förstudien med att arbeta fram en masterplan över lederna och  service/parkering området. I augusti 2020 köpte han en grävmaskin för att påbörja arbetet. Fredrik gick den ledbyggarskola som har anordnats men har under året satt sig in i projektets alla delar, från marknadsplan till klimatanalys. Fredrik är vd på Makr Konsult AB.

LARS

REVISOR

Lars Nylund är i grunden civilekonom och har sedan tidigare erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen. Förutom tjänsten som fastighetsdirektör på Fortifikationsverket har han även varit anställd på Nacka Kommun och Jernhusen. Numera är han fastighetschef på Familjebostäder. Lars är inte med i styrelsen men vi tycker att det är på sin plats att presentera föreningens meriterade revisor. Lars är intresserad av spännande nyheter, som till exempel flowtrails på ett hygge.

MATS

SEKRETERARE

Mats Rönnbacka jobbar deltid på BikeinBergslagen för att stötta arbetet med analys, statistik och projektledning. Det var Mats som såg till att alla boenden på Bergslagen cycling blev certifierade som cykelvänliga från start. Lika väl som att han rattar excel sköter han gärna finishen på lederna med en kratta i handen.