Kottaberget

OM OSS

Det här är vi som driver projektet

Katarina:
 

Jag brinner för att utveckla cyklingen i Sverige. Jag är övertygad om att vi kan bli bland de bästa länderna i världen, men då krävs olika insatser. Som bättre utvecklade leder och service och nationell styrning och stöttning. Tillsammans med fyra andra, bland annat Fredrik, har jag nyligen startat upp Svensk cykelutveckling där vi vill bidra med våra kunskaper för att göra Cykelsverige bättre.

Jag startade upp mountainbikelederna i Bergslagen genom olika projekt, och har arbetat med Bergslagen cycling och turism och besöksnäring på Region Örebro län i 7 år. Nu är jag egenföretagare på heltid i mitt företag BikeinBergslagen AB. Ett av de första uppdragen var att projektleda förstudien för Kottabergets flowtrails. Nu vill jag vara med och förverkliga det tillsammans med

Fredrik:


Det är jag som designar lederna och bygger dem med hjälp av en grävmaskin. Det är en otroligt härlig känsla att få skapa en led, att fantisera om vilka spårval som kommer att göras eller att smyga in små features som knappt märks. Genom att kombinera mina erfarenheter av arbete inom säkerhet med ledbyggandet vet jag hur man ska hantera säkerhetsfrågor i kombination med ledskapandet och vad krävs för att få cyklister nöjda.


Intresset för cykel har följt mig sedan slutet av 80-talet.

Den första "cykelbanan" jag byggde gick mellan vedboden och en liten skogsdunge och avslutades med ett platåhopp med ihop snickrade träskivor. Det här var på 70-talet när MTB inte fanns i Sverige och cykelhjälm inte var något man använde. Jag vill bidra för att utvecklingen för cykling ska fortsätta gå mot säkrare, hållbarare och roligare cykling.